gemiddeld
20 min.
lunch, brunch, ontbijt
recepten Goedgevulde eierbroodjes

Goedgevulde eierbroodjes

ingrediënten


bestellen
20 min
12 ronde afbakbroodjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.89
12 eieren

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.97
8 plakjes gerookte kipfilet (vleeswaren)

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.35

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.41
1 handje rucola

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.09
2 zongedroogde tomaatjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.89
4 plakjes gerookte zalm

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.05
1 zakje hollandaisesaus

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.99
50 gram boter

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.39
2 takjes dille

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.39
100 milliliter room

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.65
50 gram blauwe kazen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.87
50 gram zachte geitenkaas

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.15
1 eetlepel pijnboompitten

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 6.99
2 takjes peterselie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.39

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Snijd de bovenkant van de broodjes als een dekseltje eraf. Hol de broodjes uit en leg de broodjes en de dekseltjes naast elkaar op de bakplaat.
  • 2 Verwarm de oven voor op 160ºC. Verdeel de kipfilet over 4 uitgeholde broodjes. Verdeel de plakjes zalm over 4 andere uitgeholde broodjes.
  • 3 Breek de eieren een voor een in een kopje en laat voorzichtig in alle 12 holtes van de broodjes glijden. Bak de broodjes en dekseltjes 20-25 minuten in de oven.
  • 4 Meng intussen voor de kipvulling de rucola met de tomaat en een beetje van de tomatenolie. Breng voor de kaasvulling de room aan de kook, neem van de warmtebron en laat de kaas al roerend erin smelten.
  • 5 Bereid intussen voor de zalmvulling de hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met water en de boter. Leg de broodjes op borden.
  • 6 Garneer de kipbroodjes met een pluk van het rucola-tomaatmengsel. Garneer de kaasbroodjes met een lepel kaassaus en bestrooi met de pijnboompitten en peterselie.
  • 7 Garneer de zalmbroodjes met een lepel hollandaisesaus en takjes dille.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 17 gram